eten kind 2 jaar

Wanneer je een maaltijd gaat eten met je kind van 2 jaar moet het aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het moet in ieder geval een gezonde en verantwoorde maaltijd zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het bestaat uit verse ingrediënten en dat het de benodigde voedingsstoffen en mineralen bevat. Ook is het belangrijk om producten die een kind van 2 jaar nog niet mag eten te vermijden. Zo mag er niet teveel zout en suiker in het eten zitten. Verder is het overbodig om kunstmatige smaakstoffen in het eten te doen.

 

Geen rauwe producten in de maaltijd

Het is als ouder best lastig om een verantwoorde maaltijd in elkaar te zetten. Er mogen namelijk ook geen rauwe producten in het eten van een tweejarig kind zitten. Rauwe melk en rauw vlees en vis moet dan ook worden vermeden. Hier kan namelijk de Salmonella bacterie inzitten waar je kind ziek van kan worden. Je kind gaat steeds vaker mee eten aan tafel maar je moet er dus wel om denken dat bovengenoemde producten worden vermeden.

 

Gezonde samenstelling van een maaltijd voor een tweejarige

Een kind van twee zal in de regel ongeveer 6 maaltijden per dagen eten. In ieder geval een ontbijt, lunch en warm eten. Daarnaast kun je je kind ook tussendoortjes geven zodat de bloedsuikerspiegel op pijl blijft. Voorbeelden van tussendoortjes zijn een bakje met vers fruit of een versgeperste fruitdrank. In de maaltijden zelf is het van belang om er aan te denken dat er genoeg vezels in zitten. Dit kun je bereiken door verse peulvruchten of granen toe te voegen aan de maaltijd. Het is de kunst om hierin de juiste balans te vinden. Aan de ene kant moeten er genoeg voedings- en bouwstoffen in de maaltijd zitten. En aan de andere kant moeten bepaalde producten en ingrediënten juist worden vermeden. Gezond eten kan daarom nog al eens een uitdaging zijn.

Gezonde maaltijden voor je kind van 2 jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *