accountant Leiden

Ben jij net je bedrijf begonnen? Als jonge ondernemer kom je dan voor heel veel uitdagingen te staan. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker niet als je met je bedrijf flinke plannen hebt. In dit artikel krijg je een aantal tips die je voor ogen moet houden als je echt serieus aan de slag wil. Lees dit vooral goed als jij een jonge ondernemer bent. 

#1 Een accountant 

Je bent ongetwijfeld heel goed in je eigen business. Echter is accountancy een vak apart. Vraag bijvoorbeeld bij accountant Leiden wat men voor jou kan betekenen. Een goed accountant vraagt natuurlijk wel een bedrag aan jou. Het voordeel is dat hij of zij precies weet wat de regels zijn en waar jij aan kan denken. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan: die kosten vaak het meeste geld. 

Boekhoudsysteem 

Wil je toch ook een beetje zelf doen? Dat gaat heel gemakkelijk met een boekhoudsysteem voor ZZP’ers. Als kleinere zaak voer jij makkelijk je inkomsten en uitgaven ten behoeve van je bedrijf op. Je accountant ziet in een paar blikken wat hij voor je kan doen. 

Wat doe je zelf?

Je kan zelf de bonnetjes en facturen opvoeren. Zo heb je het makkelijk in een digitaal overzicht. Dat werkt veel prettiger dan alle bonnen bewaren in een doos. Dat scheelt voor jou weer de uren die je anders aan de accountant betaalt. 

#2 Online boekingssysteem 

Een online boekingssysteem is zeer handig. Dan zie je gelijk welke klanten er komen die dag. Het is voor jou een agenda. Maar ook kun je aan de accountant en eventueel de belastingdienst laten zien hoeveel klanten je hebt gehad. Jouw inkomsten zijn dan ook makkelijker te berekenen. 

#3 Hulp met de marketing 

Veel ondernemers denken dat marketing enkel een beetje Facebook- of Instagram content is. Het gaat tegenwoordig veel verder dan dat. Huur een echte marketeer in als jij je wil onderscheiden. Mooie content zorgt voor betrouwbaarheid bij de klant. 

 

Net je bedrijf begonnen? Dit heb je nodig als ondernemer 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *