Sta op stoel

Een sta op stoel zegt eigenlijk al waar hij voor staat. Doordat er een elektromotor in de stoel zit kun je jezelf naar voren kantelen. Dit vergemakkelijkt het opstaan uit de stoel. Naast het feit dat je wordt geholpen bij het opstaan uit de stoel wordt je ook geholpen om weer in de stoel te gaan zitten. En het comfort van de stoel blijft hetzelfde als van een gewone stoel. Zo kun je er dus ook nog prettig in zitten. Je kunt de sta op stoel in verschillende maten en soorten verkrijgen.

 

Hoe werkt een sta op stoel precies?

Mensen denken soms dat je lui wordt van een sta op stoel. Maar dat is een vooroordeel die niet waar is. Als je moeite hebt met het omhoog komen uit de stoel, zul je proberen om met de kracht uit je armen omhoog te komen. Dat zal op een gegeven moment je armspieren gaan overbelasten omdat daar te veel druk op komt te staan. Ook komt er druk op de bovenbenen te staan doordat je niet meewerkt met de zwaartekracht. Je verspilt dan onnodig energie om uit de stoel te komen. Een sta op stoel kan het allemaal wat makkelijker maken en ervoor zorgen dat je bepaalde lichaamsdelen niet onnodig overbelast. Dit wordt mogelijk gemaakt door het kantelsysteem en doordat de leuningen houvast bieden. Je komt dan juist sneller en vaker uit de stoel omdat het makkelijk is om even snel op te staan.

 

Waar let je op bij het kopen van een sta op stoel

Allereerst moet de sta op stoel natuurlijk bij je lichaam passen. Het kan daarom erg prettig zijn om een sta op stoel met hoofd- en neksteun aan te schaffen. Hierdoor blijf je in de juiste zithouding zitten in de stoel. Ook belangrijk is dat je je voeten op de grond kunt zetten. Ten slotte moeten de armleuningen op de goede hoogte zijn. Ze moeten ondersteuning bieden en als ze op de juiste hoogte zitten trek je je schouders niet omhoog.

Een sta op stoel gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *